torstai 5. heinäkuuta 2012

Ai sua supistaa?

Parempi päivä, jopa melkein normaalit yöunet takana (tosin taas pari tuntia piti yöllä lukea kirjaa). Vaikka päivä ja mieliala ja itse asiassa muuten kuntokin on parempi, kävi silti vähän ärsyttämään neuvolassa. En voi estyä ihmettelemästä, mikä helvetin tarkoitus noilla sf-mitoilla ja muilla oikein on tai mitä järkeä näissä käynneissä ylipäänsä on.

Mullahan oli pari kertaa tässä välissä toinen terkkari ja nyt siis taas vakiterkkari.
 
"Onpas se X mitannut yläkanttiin sun kohdunpohjan korkeuden. Ei tästä niin isoa lukua tule millään. Kyllä tämä edelleen sillä alakäyrällä kulkee."
 
"Niin, sähän voit nyt lenkkeillä. Mikäs vointi on muuten ollut? Ai on ollut liitoskipuja? Ja supistellutkin? Onpas jännä, että se sillä tavalla supistelee. Kyllähän joissain tapauksissa voidaan ottaa se streptokokkinäytekin, mutta me ei saada sitä ottaa täällä. Synnärillä voisivat ottaa, mutta en sitten tiedä mikseivät nyt ota. Se on varmaan tämä resurssipula. Voi sulla se streptokokki olla ja se vauva voi sitten olla vähän flaati, mutta ne ottaa sen sitten teholle ja se saa antibiootit."

Just. Onneksi ei olekaan ollut puhetta näistä liitoskivuista ja supistuksista joka käynnillä reilut pari kuukautta. Joka kerta olen sanonut neuvolassa, että ei, en voi lenkkeillä, en voi uida, mies tekee kotityöt, mä makaan sohvalla. Mutta vaikeapa se on sellaisia muistaa. Ja jos joka tyyppi mittaa sf-mitan eri tavalla ja/tai sitä on jostain syystä mahdoton mitata yhtään luotettavasti, niin mikä järki? Ei vaan mene jakeluun.

Vauva on kuulemma kiinnittynyt ja noin kolmikiloinen. Uskoo, ken tahtoo.

2 kommenttia:

  1. Multa mitattiin sitkeästi sitä sf:ää vaikka siinä ei perätilavauvan kanssa ole yhtään mitään mieltä.
    Lopuksi en jaksanut enää edes napista asiasta.

    Onnea kiinnittyneestä kolmikiloisesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja sitten kun vielä tuntuu, etteivät nuo yhtään muista edes kenestä on kyse ja mikä sen historia on, niin onpa ihan hiton hyvällä tolalla koko raskausajan _seuranta_. Ihan vähän ottaa kupoliin selittää samat jutut joka käynnillä.

      Samoin tätskä aina kysyy mun mieheltä ne samat kysymykset vuorotyöstä ja selittää, kuinka se voi synnytyksessä hieroa mun selkää. Ja joka kerta se ehdottaa, että mähän voin ulkoilla meidän elukoiden kanssa ja käydä uimassa. Argh.

      Poista