sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Vuoristorataa

Kaiken valvomisen jälkeen viime yönä väsytti. Väsytti melkein 12 tuntia, tosin normaaleilla jaloittelu- ja pissatauoilla. Päivällä alkoi taas ketuttaa sohvalla makaaminen, vaikka edelleen nouseminen ja melkein mikä tahansa puuhailu saa aikaan supistuksia. Tänään supistukset laantuivat äkkiä eivätkä enää tulittaneet sarjassa. Osa supistuksista oli myös selkeästi kivuttomia harkkareita eikä sitä reisiin ja selkään säteilevää kipua ole enää ollut. Enpä silti kehuisi tätä oloa - vatsa on supistelusta tosi hellänä, joten muksunkin myllerrys tuntuu yksinkertaisesti vaan aika pahalta.

Juttelin äidin kanssa, joka kertoi joutuneensa käväisemään sairaalassa meidän molempien mukuloiden odotusaikana supistusten takia. Mua odottaessa äiti oli kuulemma passitettu kolmen, neljän päivän vuodelepoonkin. Kuitenkin oltiin molemmat menty se kaksi viikkoa yli lasketun ajan eikä oltu meinattu tulla millään pihalle. Hel-ve-tin mukava kuulla. Ihan just haluankin, että tätä oloa kestää vielä sen kaksi kuukautta. Mikään ei toisin sanoen tunnu olevan nyt passeli vaihtoehto.

Jos nämä supistukset (ja liitoskivut) jatkuvat, niin taidan ruveta muutaman viikon päästä hyppimään narulla tai vetelemään jotain kotiaerobiciä.

Vähän silti tilanne jännittää, sillä miehellä on vajaan viikon päästä edessä päivystyshukit töissä, mikä tarkoittaa sitä, että jos päätän alkaa jakautua sinä aikana, niin mies ei sitten pääse synnytykseen. Aiemmin mies otti nämä päivystykset siinä tarkoituksessa, että voi muksun tultua ottaa enemmän vapaata ja olla kotona, mutta nyt idea ei ehkä tunnukaan niin loistavalta. Vuoroja ei vaan enää voi vaihtaa. Mutta vaikka vähän jännittääkin, niin toisaalta nyt just tuntuu siltä, että ei tästä hommasta kyllä tule lasta eikä paskaakaan vielä pitkään aikaan.

2 kommenttia:

  1. Onko sulla viimeksi katsottu mitä supistukset on tehneet kohdunsuulle? Kyllä niistä luulisi hyötyä olevan vähintään siinä vaiheessa, kun synnytys lopulta käynnistyy. eli kypsyneet paikat ja helpompi synnytys, vaikka sitten menisikin yliajalle :)

    Mun ystävä on molemmissa raskauksissa joutunut sairaalaan jopa viikoksi vuodelepoon, ja samaan vielä kotonakin. Supistuksia estäviä piikkejä monta, ja lääkkeitä vähän päälle. Silti molemmat on lopulta menneet yliajalle. Ei sitä tosiaan siinä vaiheessa enää naurattanut :D Mutta synnytykset oli sitten lyhyitä, varsinkin tämä toinen.

    VastaaPoista
  2. Kohdunsuu on tsekattu viimeksi sillä ainokaisella neuvolalekurikäynnillä toukokuun alkupuolella (tosin kyseinen lääkärihän ei ole edes gyne, joten vähän jäi sellainen epämääräinen kuva, että kai se asiansa osaa). Täällähän ne ei sitä enää edes tsekkaa vaan mun pitää lähteä sinne synnytyspolille keskussairaalaan. Terkkari puhui myös streptokokkikokeen ottamisesta, mutta sitäkään ne ei tee täällä vaan keskussairaalassa.

    Keskittäminen kannattaa aina ja silleen...

    Ja joo, mä kanssa jotenkin luulen, että tää homma saattaa just venyä yli lasketun ajan, kaikista näistä oireista huolimatta.

    VastaaPoista