sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Harjoitusta tulevaan

Menin paljastamaan Facebookissa jääneeni äitiyslomalle - tätä ennen en ole jaksanut tiineydestä avautua. Olisihan se pitänyt tietää: heti on ekat ihanat latteudet jo kehissä (postasin siis hitaasta sohvaelämästäni). Että eikö voi pitää naamaa kiinni, jos ei ole tarjota muuta kuin jotain kuluneita "tuohan se on hyvää harjoitusta tulevaan", "kannattaa nyt nukkua, sillä kohta saattaa unet jäädä vähiin" ja "nauti siitä, kun voit vielä tehdä mitä haluat"? Argh. Nyt pitää itse älytä lopettaa äitiysjutut Facebookissa tähän.

Ihan oikeasti, einsteinit, tehdä mitä haluat, kun useimpina päivinä pääsee ihan tekemään retkiä sohvalta vessaan tai suihkuun? Tai miten nukut, kun heräät vessaan ihannetapauksessa parin tunnin välein ja joinain öinä et saa kipujen takia nukuttua kuin pari hassua tuntia? Mitä hemmetin harjoitusta se on, että on jo ennen lapsen tuloa univelkainen, erakoitunut ja fyysisesti ihan romuna?

[Oikeasti pystyn nyt jo naureskelemaan noille kommenteille - ilmeisesti ei vaan mennyt jakeluun, että en nyt sentään ihan huvikseni vaan istuskele sohvalla kaiket päivät, kun voisin käppäillä tuolla kesäisessä luonnossa tai puuhailla jotain muuta mukavaa. Tosin siitä huolimatta nuo ovat juuri sellaisia latteuksia, joita ei vaan jaksaisi kuunnella yhtään. Ilmeisesti olin aiemmin säästynyt näiltä huippunäppäriltä kommenteilta mm. juurikin sen takia, etten ole raskaudestani sosiaalisessa mediassa lörpötellyt.]

2 kommenttia:

  1. Täällä entinen kohtalotoveri. Mä olin kans loppuraskaudesta ihan lopussa kivuista, supistuksista, univelasta ja käsien puutumisesta. Raskauskin kesti 40+3 vkolla asti. Kuopus painoikin sitten huikeat 4,4kg! Itsellä mittaa 162cm ja kokoaXS normaalisti. Voin kertoa, että tukalaa oli viimeiset viikot. Vauvan kanssa on ollut miljoona kertaa helpompaa ja yösyötöistä huolimatta olen nukkunut paremmin kuin raskausaikana. Tsemppiä viimeisille viikoille!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Huojentavaa kuulla, etten ole yksin, vaikka eipä näitä oloja kyllä kenellekään toivoisi. Mulla on mittaa peräti 158 cm ja epäilen myös, että tämä "tappius" vaikuttaa osaltaan tukaluuteen. Hyvä kuulla myös, että itse asiassa vauva-arki saattaakin tuoda helpotuksen tullessaan.

      Poista