sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Ilma

Voihan ilmavaiva. Kolmas vatsavaivainen aamu putkeen; eipä olekaan vähään aikaan tarvinnut nousta sängystä hytkyttämään ja pitelemään poikasta vatsallaan polvien päällä. Mullakin on vatsa ollut jotenkin outo viime päivät, vaikka vedänkin maitohappobakteeritabuja ja Gefilus-juomaa enkä tietääkseni ole syönyt mitään tavallisesta poikkeavaa. Aamukahvinkin tiputin taas pois.

On tuo poikanen vaan aika hurja, kun se jaksaa kuitenkin väläytellä hymyjä ja jokeltaa iloisesti ininän ja kiemurtelun lomassa.

Milloinkohan sitä kasvais niin vanhaksi ja viisaaksi, että oppisi menemään ajoissa nukkumaan? Viime yönä piti valvoa Ray-leffan parissa. Ja siivota merkkauskusia (4 kpl, kaikki tuoreita).

Ulkona sataa kaatamalla. Jotenkin nyt pistää turhauttamaan nämä kelit, vaikka ne toki syksyyn kuuluvatkin. Matkakuume vaivaa myös pahan kerran ja tekisi mieli käväistä vaikka vaan Ruotsin-risteilyllä tai edes kotoisassa pääkaupungissamme.

4 kommenttia:

  1. Ounou, tosin kiva, että toistenkin vauvat pieree. Tytär kuulostaa ajoittain varsin miehekkäältä, lienee äidiltä perittyä.

    Mä oon yrittänyt ennä ajoissa nukkumaan, välillä jopa puoli yhdeksän aikaan (oujee). Hyvästä ajatuksesta harvoin tulee mitään, sillä meillä harjoitetaan nykyisin unikiljuntaa, joka kestää puolesta tunnista kolmeen tuntiin. Eilen oikein korvissa soi kun se hiljeni.

    Mä oon myös haaveillut ihan varovaisesti josko johonkin reissuun uskaltaisi (on kuulemma helpompaa nyt kuin vuoden kuluttua, go figure). Pelkää tosin nukahtavani rattiin ja onhan kotona ihanan turvaisaa.

    Tsemppiä molempien mahoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Niin mäkin oon ymmärtänyt, että nyt olis helpompi matkustaa. Tosin meillä on varovaisia haaveita, että päästäis just vuoden päästä pitemmälle reissulle, mutta saa nyt nähdä.

      Voimia unikiljunnan kanssa! :/ Meillä ei oo vielä keksitty. Tuon eka (mahdollisesti) pidempi unipätkä alkaa yleensä vasta lähempänä puoltayötä. Eilen taisi lipsahtaa osittain senkin takia, että poika sammahti jo ennen ysiä ja jäin odottamaan, että "kohta se herää varmsti kuitenkin". Juu ei herännyt.

      Poista
  2. Jos poikanen tykkää yhtään matkailusta, niin eiku vaan reissuun koko porukalla. Meillä neiti nukkui aina heti kun auto lähti, joten autoiltiin aika lahjakkaasti ympäri Suomea ja onnistuneesti yövyttiin mitä erilaisemmissa paikoissa. Sit yhden vuoden iässä yhtäkkiä automatkailu alkoikin nyppimään ja sitten sitä oltiinkin jumissa kotona, kun ei toista viitsinyt huudattaa maailmalla.

    Ja meidän masuvaivaiselle tytölle työnnettiin varhaisesta iästä mallasuutteen lisäksi ensin Disflatyliä ja sit Cuplatonia. Cuplaton toimi tosi hyvin ja pieruitkut poistui tosi nopeesti. Suosittelen, jos ette ole vielä kokeillut. Mä sain Cuplatonia tabletteina sairaalassa sektion jälkeen, kun olin ilmavaivainen liikkumattomuuden takia. Auttoi kyllä ihan hirmu hyvin itseäkin, joten voin suositella myös äidille ;) Tosin tää kovettaa joillain mahaa vielä lisää, joten sit niitä maltaita vaan reippaasti koneeseen...

    - Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika nukahtaa lähes heti, kun auto käynnistyy, joten sikäli matkailu onnistuisi kyllä.

      Meillä on ollut koko ajan Cuplaton käytössä ja mun epäily onkin nyt, että se nimenomaan kovettaa vatsaa ja aiheuttaa noita aamuähistyksiä. Mäkin söin synnärillä Cuplatonia ja jatkoin vielä kotonakin useita viikkoja, kun oli vatsa niin heikossa hapessa. Täytyy katsoa että jos lisäisi vielä tuota mallasannosta, että vähentyisivätkö aamuähkyt.

      Poista