perjantai 28. syyskuuta 2012

Kätinää

Viime yö oli levoton. Toki samaan aikaan sattuvat myös miehen yövuorot.

Olen paikallistanut yöärinät pääasiassa kakan ja joskus myös pelkän ilman likistämiseksi. Ärinät ovat selvästi vähentyneet alkuviikoista. Välillä menee öitä, ettei ärinöitä ole ollenkaan ja välillä ärinät kestävät vain hetken, kun poikanen saakin ulkoistettua ärinän aiheuttajat. Viime yönä ärinä ja ähinä alkoi aika aikaisin ja nyt ärinää on edelleen. Poikanen on levoton ja kätisee. Aamulla se tuntui myös hieman tavallista lämpimämmältä ja mittailin kuumettakin sekä kainalosta että peräpäästä. Ei ilmeisesti syytä huoleen ainakaan vielä.

Lapsonen kuitenkin heräilee vähän väliä joko kätisemään tai jopa vetämään pari kunnon itkuhenkäystä - tämän hetken kotidiagnoosini on, että olen joko vetänyt jotain, mikä aiheuttaa mojovat ilmavaivat (paprika eilisessä piirakassa?) tai sitten syynä on kunnolla jumissa oleva vatsa. Kakan määrähän tuolla on vähentynyt selvästi ja sen sijaan, että yölläkin joutuisi vaihtamaan useamman kakkavaipan, ei öisin tule välttämättä kakkaa laisinkaan. Aamullakin saattaa joutua vähän odottamaan. Aloitin mallasuutteen antamisen.


Tällä viikolla on muutenkin ollut pientä kärttyisyyttä ilmassa eikä päiväunetkaan ole maittaneet samaan malliin kuin aiemmin. Kotonahan poikanen ei pitkiä päiväunia vetele, mutta ulkoilmassa saattaa hyvinkin innostua ja vetäistä useamman tunnin. Nyt on ulkoilmauniltakin herätty aika pian. Kuolaaminen on muuten myös aika tajutonta ja nyrkkiäkin poikanen on alkanut kaluta siihen malliin, että toissa päivänä jo desinfioin tutitkin valmiuteen - en kuitenkaan ole ottanut niitä vielä käyttöön.

Edelleenkään muuten tämä meidän poikanen ei turhia itkeskele. Tällä viikolla oli puhetta miehen kanssa, että kun pieni vauva kuulemma itkee keskimäärin sen about pari tuntia päivässä, niin meillä hyvä jos se pari tuntia on täyttynyt koko elinaikana. Poikasen hermot näyttävät joskus olevan eniten koetuksella, kun se on jo rinnalla, mutta äidillä meinaa kestää saada ruokintaväline ulos vankilastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti