tiistai 18. syyskuuta 2012

Sivuääni

Käytiin lekurissa, sekä minä että poikanen. Suunnittelin raskausaikana sen karmivan viimeisen kolmanneksen aikana, että haluan kierukan, koska suunnitelmissa ei todellakaan ole toista mukulaa. Otin sitten ne tarjotut minipillerit, kierukasta ei puhettakaan.

Muuten kaikki ok, paitsi että poikaselta kuului lievä sivuääni sydämestä. Saatiin lähete keskussairaalaan. En osaa vielä huolestua ihan hirmuisesti; eikös elukanpoikasillakin ole usein harmittomia sivuääniä, jotka sitten häviävät kasvun myötä? Lääkäri (joka oli muuten meikäläistä varmaan 10 vuotta nuorempi) ainakin sanoi, että nämä tutkitaan ihan rutiininomaisesti, vaikka usein ultratarkissa ei sitten huomatakaan mitään häikkää.

8 kommenttia:

  1. mä olen kuullut, että pikkuvauvoilla on "suht usein" noita sivuääniä ja ne just häviää kasvaessa. mut tsemppistä silti!

    VastaaPoista
  2. Mäkin olen kuullut, että tuollaiset sivuäänet ovat yleisiä ilman, että siitä seuraa mitään vakavaa. Mutta hyvä, että tutkivat kaiken varmuuden vuoksi. Jossainhan just sanottiin, että Suomen hyvää neuvolasysteemiä on kiittäminen siitä, että esim täkäläisillä urheilijoilla tulee tosi harvoin yllättäviä sydänkohtauksia, jotka muissa maissa voivat olla yleisempiä. Täällä mahdolliset pienet häikät on tunnistettu (ja osattu hoitaa) jo vauvaiässä, kun neuvolasyyni on sen verran tarkka.

    Olen muuten uusi vanha lukija. Siis aiemmin olen jättänyt pari kommenttia toisella nimellä, mutta nyt on käytössä tämä uusi nimimerkki. Ja tekeillä jonkinlainen blogi, jota tosin en ole rohjennut vielä julkaista, kun on sen sortin höpinää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan oli positiivinen uutinen!

      Ollaanpas sitä salaperäisiä. ;) Rohkeasti vaan julkaisemaan! Eipä nämä omatkaan höpötykset aina niin laadukkaita ole. Joskus jälkeenpäin pitää ihmetellä, miten onkin saanut tietynlaisia lauserakenteita tai täysin jäsentymätöntä tajunnanvirtaa aikaiseksi, mutta näillä mennään. Ja ihan en kaikkia juttujanikaan pysty enää tunnistamaan - tunnen kyllä muuttuneeni huimasti tämän vauvaprojektin aikana.

      Poista
  3. Mulla oli vauvana ja vielä ihan lapsenakin (muistaakseni?) sivuääniä sydämessä. Ei ole mitenkään haitannut tätä eloa, eikä sitä kai vanhemmiten enää ollut ollenkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun mietin, niin mullakin taisi vielä joskus teini-iässä kuulua joku harmiton sivuääni. Pari kertaa sitä kuunneltiin, mutta sekin hävisi itsekseen.

      Poista
  4. Mullakin kuulu joo joku murmur vielä teininäkin, mut sittemmin on jonnekin hävinnyt. Ja ymmärtääkseni ihan vauvoilla voi olla vaikka reikiäkin sydämessä ja mitään suurempaa ongelmaa niistä ei tule, kun pieni sydän kasvaessaan korjaa itse itsensä. Mut onhan se älyhyvä, että tutkitaan. Pidämme peukkuja, ettei sen kummosempaa löydy! :)

    - Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitavat sivuäänet siis olla yleisiä. Kiitos peukuista, Piia!

      Poista