torstai 7. helmikuuta 2013

Tsädäm!

Teemana tänään:
  • Hammas näkyvissä - vihdoin ja viimein.
  • Pojalla kuumetta sekä vähän köhää ja nuhaa (isänsä oli juuri kaksi päivää kuumeessa). Olen hytkyttänyt ensin sylissä (hysteeristä itkua) ja vaunuissa sisällä (rauhoittuminen & uni) "aika monta tuntia". Herätys oli klo 3 viime yönä. Saa nähdä joudutaanko päivystykseen. Osa itkuista on kyllä selkeästi unenpuuteitkua, kun unet katkesivat jo aamuyöstä ja muutenkin näkyy väsyttävän, mutta kun sängyssä ei vaan tule uni.
  • Lopetin ruokavaliokokeilun - ei vaikutuksia pojan yöuniin (tosin testausaika oli varmasti pahin mahdollinen, kun hammastakin pukkaa ja kiinteät on juuri aloitettu). Pantleyn unikirja kesken.
  • Tulispa mies jo töistä!

6 kommenttia:

  1. Onnea hampaasta! :)

    Joidenkin vauvat eivät kuulema reagoi niihin lainkaan, meillä oli se kk ennen ensimmäistä aivan helvettiä.

    Toivotaan että nuha katoaa pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä meilläkin on reaktioita ollut, epäilen että se kakkailukin johtui tuosta hampaasta.

      Nuha ei varsinaisesti näytä olevan lähdössä pois ja yskäkin on jo kumea ja keuhkoista kumpuava. :(

      Poista
  2. Hoi, hammas! Jännää. Sopiiko udella, miten hinkit on hampaan kanssa tulleet toimeen? Meillä edelleen (kauhulla) purukalustoa odotellaan. Harvemmin ne kai keltään jää tulematta.

    Voi apua noita unia. Jos ne ja nuha olisivat vain hampaan aiheuttamia hauleja. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka tuo hammas ei vielä ihan 100 % pinnalla olekaan, niin kyllä se välillä imettäessä tuntuu, tuolla kun on tapana välillä nirskautella ikenillään. Pelottaa itseäkin mitä sitten tapahtuu, kun suussa on noita vehkeitä jo enemmänkin.

      Joo, kolmelta herääminen johtui tuosta yli 39 asteen kuumeesta ja alkavasta nuhasta. Viime yö meni jo paremmin, mutta valvoskelisin itsekin jos mulla olis tuollainen nuha ja yskä ja noin helvetillisesti kuumetta (aina juuri ennen parasetamolia+ibuprofeiinia).

      Poista
  3. Kommentoin nyt, kun en aikaisempiin enää kehtaa. Lukaisin siis koko blogin läpi vasta nyt. Itsellä, poika 2v 10kk ja tyttö 8kk. Esikoinen oli ns. helppo vauva ja kuopus on kaikkea muuta kun helppo: keskosuus, koliikki, univaikeudet (nukkui ensimmäiset 4kk vain liinassa tai vieressä), nyt kun on kiinteät aloitettu ei maistu jne...

    Mutta asiaan: meillä oli likalla kanssa tapana ikenillä narskutella ja vetäistä nänni suusta samalla purren ikenillä, sattui ilman hampaitakin. Kun ekat hampaat puhkes ja tyttö puri ekan kerran, kiljahdin ihan vaistomaisesti ai! Neiti hätkähti ja säikähti, taisi itkahtaakin vähän. Aloin sitten kiljahtelemaan joka puremisen jälkeen ja se auttoi, enää ei pure. Ei siinä mitään menetä jos kokeilee, saattaa toimia jos teilläkin tulee puremisesta ongelma. Eikä siis todellakaan tarvitse kiljua lujaa, kunhan ääni poikkeaa normaalista puheesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kommentoit ja saa ehdottomasti aiempiinkin kommentoida! Mä kiljaisin myös, kun poika ekan kerran nirskautti hampailla ja itkuhan siitä tuli (pojalle). Nirskautti perään heti uudelleen, kiljaisin taas ja taas tuli itku. Multa tulee tuo ääniefekti ihan luonnostaan ja nyt näyttää siltä, että poika tajuaa heti kerrasta, joten on toivoa, että selvitään sillä tuosta pureskelusta.

      Nyt poika on tosin aloittanut puremaan vähän kaikkea ja koska sekin sattuu, on seuraava etappi alkaa kieltää ihmisten pureskelu ylipäänsä. ;)

      Poista