torstai 12. joulukuuta 2013

Yrrrgghh

Viime viikolla huolestuin, kun raskausoireet lopahtivat käytännössä melkein kuin seinään. Tällä viikolla on taas käynyt selväksi, että paksuna ollaan. Hieman huolestuttaa tuleva The Keikka, jolle nyt pääsen kuin pääsenkin puolison suostuttua ottamaan vapaata töistä.

En edelleenkään ole oksentanut, mutta olo on huono. Kovin huono. Olen myös ollut viimeiset pari päivää niin uuvuksissa, että jo istuvillaan olo tuntuu suureltakin voimainkoetukselta. Astianpesukoneen tyhjennys hengästyttää. Joka kerta, kun kumarrun tai kyykistyn, joudun ottamaan tukea ylös noustessa, koska huimaa vaan niin pirusti. Samalla tulee myös oksennusrefleksi, josta olen kuitenkin tähän mennessä selvinnyt muutamalla kakomisella. Lapsiparka katsoo ihan ihmeissään, että mitä äiti oikein hommaa. On ruvennut välillä matkimaan mun kakomisääniäni.

Ei tämä viimeksi tällaista ollut. Kuten sanottu, selvisin tasaisella puputuksella tai tuoremehun lipityksellä, mutta nyt pelkkä ajatuskin (lämpimästä) ruoasta saa naaman vihertämään. En saa oikein syötyä päivällä mitään, jugurttia ja tuoremehua olen yrittänyt lipittää ja nakertaa jotain keksiä, mutta lämpimän aterian saan pakotettua päivällisaikaan tai vasta ihan illalla. Ja toisin kuin viimeksi, ruoasta tulee helvetin huono olo. Pari päivää on mennyt lapsen kanssa todellakin sieltä, missä aita on matalin: on tuijotettu televisiota, syöty välillä valmisruokaa ja olen yrittänyt houkutella lasta leikkimään sohvan äärelle, niin että itse voisin vaan maata.

Ei ihan äkkiseltään uskoisi, että joku katkarapua pienempi saa olon tällaiseksi. Energinen keskiraskaus, tule jo!


8 kommenttia:

  1. Muah! :D "Energinen keskiraskaus" my ass... Eiks me jo viimeks tultu siihen tulemaan, että kusetusta koko homma :D

    Tokaa odottaessa meidän lapsella oli pelottavan usein ruokana makaronia ja nakkeja/lihapullia. Semmosta hyvin hajutonta ruokaa. Jonka taapero voi mättää ihan keskenään naamariinsa, omin pikku kätösin, ettei äidin tarvi tehdä mitään.

    I so feel your pain :/ Jos oksu alkaa lennellä, niin kokemuksesta suosittelen banaaneja. Ne maistuu samalle sisään mennessään ja ulos tullessaan. En suosittele leipää, siihen uhkaa tukehtua melko helposti, jos se päättää palata...

    Ja heitänkö tähän sen "voooooi, se on tyttö kun äitiä niin oksettaa!"? Jonkun kerran sain sen kuulla, kun ryntäsin marketista pihapuskiin yökkimään. No, aika fifty-sixty sekin, noin kun meikäläisenkin kohdalla kuitenkin molempia lajikkeita löytyy yks tsibale.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äläs nyt, kun mä yritän uskotella itselleni, että kyllä tää tästä vielä voitoks muuttuu! :D

      Banaaneissa on vaan se vika, että kun mun vatsani toimii tälläkin hetkellä ehkä sen kaksi kertaa viikossa, niin mä en haluais enää harventaa tuota väliä... :P

      Meillä tuo puolisko on jostain syystä saanut päähänsä, että nyt ON se tyttö tulossa ja se sitten tyyliin virnuilee aurinkoisesti, että kun olo on noin huono, niin tyttö sen on pakko olla (mistä se on edes tuollaista kuullut?!). Tekee lähinnä mieli tintata.

      Poista
  2. Kuulostaa kamalalta. Jospa tuo ei kestäisi kauan. Itse kun oksensin käynnistysäivään saakka enkä toivo sitä kenellekkään. Kauhulla odotan mitä kolmannella kerralla käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuntuu jo paremmalta. Mä en tajua, miten ihmiset kestävät sitä alituista oksentelua, joka saattaa just kestää raskauden loppuun saakka. Hatunnoston paikka, on varmaan ihan kamalaa. :( Haa, olet siis päättänyt, että kolmas kertakin vielä tulee? ;)

      Poista
  3. Pahoinvointirannekkeet apteekista? En takaa, että toimii, mutta kokeillahan aina voi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuntuu jo vähän helpottaneen ja täytyy sanoa, että moniin muihin verrattuna mulla on varmaan tässä suhteessa kuitenkin helppoa. Mutta jos pahoinvointi tulee takaisin tuossa mittakaavassa, pitänee varmaan ottaa kaikki keinot harkintaan. :)

      Poista
  4. Ja täällä kaikki sanovat että mitä karmeampi ja yrjöttävämpi olo, sen varmemmin poika :D Muakin etoo ja väsyttää, vielä kesällä jaksoin panostaa hyvään ja terveelliseen ruokaan, mutta tänäänkin poika on syönyt lasagnea ja karjalanpiirakkaa.. Eiköhän me elossa kuitenkin just ja just pysytä. Junnu ei suostu katsomaan tv:tä, vituttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on myös ruokavalio lipsunut, varmaan ihan kaikilla. Yritän palata ruotuun heti kun väsymykseltäni kykenen ja kyllä nytkin yritän parhaani, mutta...

      Poista