maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ympäripyöreää

Nyt se on sitten ohi - vähäksi aikaa ainakin. Imetys nimittäin. Tai on lapsi välillä käynyt rinnalla ikään kuin testatakseen tulisko vielä jotain, mutta eipä taida tulla. Kehitys tähän pisteeseen on ollut jotakuinkin maltillista, joten olen totutellut ajatukseen imetyksen loppumisesta jo pidempään eikä enää tunnu hirvittävän pahalta. Ja minkäs teet: kun ei tule, niin ei tule. Jäämme odottamaan, mitä tapahtuu kun vauva saapuu maailmaan ja saako taaperoimetys jatkoaikaa.


Muuten on pidellyt jonkunmoista haipakkaa ja/tai kaaosta. Blogimaailmasta on ollut taukoa eikä ole oikeastaan edes kiinnostanut kirjoitella. Olemme lapsen kanssa nähneet muita ihmisiä ja lapsia sekä käyneet parissa tapahtumassa. Olen myös pohtinut paljon lapsen temperamenttia. Olen viettänyt pari vuorokautta yksin kotona puolison ja lapsen ollessa mummolassa. Olen repinyt hiuksia päästäni kuultuani lapsen mummon viimeisimmästä tempauksesta - se nainen on ajattelematon. Olen myös viettänyt pitkiä ja kiireisiä päiviä lapsen kanssa kahdestaan puolison paiskiessa töitä ja yöpyessä pikkukaupungissa. Olen ottanut yhteyttä potentiaaliseen työnantajaan ja kertonut, että olen paksuna. Olenpa vielä pyöritellyt silmiäni hattaraodotukselle, sikiöiden painojen ja sykkeiden vertailulle sekä virttyneille sukupuolikäsityksille.

Bongasin somesta vanhan koulukaverin endometrioosiaiheisen päivityksen ja ottaa paukautin yhteyttä. Chatkeskustelu oli äärimmäisen valaiseva. Pitänee alkaa ihan urakalla ottaa enemmänkin selvää ja koettaa hankkiutua myös livenä vertaistuen piiriin. Asiantuntevaa hoitoakin voisi olla kiva saada. Edelleen raivostuttaa halilääkärin olankohautus, kun koetin lähestyä endoasioissa. Olen entistä varmempi, että edellisen raskauden kivut johtuivat osaltaan endometrioosista - koulukaveri vahvisti, että joillain endokivut pahenevat raskauden aikana eikä endometrioosi suinkaan välttämättä helpotu yhtään niin kuin vanha legenda kertoo. Tässä raskaudessa mun vaivojani ei tule vähättelemään yhtään kukaan - ihan sama voiko sille kivulle tehdä jotain (todennäköisesti ei), kunhan edes kohtelevat kuin ihmistä ja uskovat, että niitä kipuja on (jos niitä on tullakseen). Toistaiseksi kivut ovat olleet melko maltillisia liitoskipuiluja, mutta viimeksikin pyöräytettiin paletti käyntiin joskus viikon 25 tienoilla.

Löysin myös aiheeseen liittyen netistä tutkielman, jonka mukaan puolet endometrioosista kärsivien raskauksista päätyy sektioon. Jännästi on synnytystapa alkanut olla koko ajan enemmän mielen päällä. Pääsisipä vaan nopeasti sinne pelkopolille purkamaan.

Rakenneultraa pukkaa tällä viikolla.

5 kommenttia:

  1. Nyt jäi kyllä kiinnostamaan mitä se mummo on tällä kertaa toilaillut :)

    Odotellaan muuten taas samaan aikaan, suunnilleen samalla välillä (sinä muutamia kuukausia edellä).

    Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoh, vau, onneksi olkoon! Toivottavasti olet voinut hyvin.

      Mummelin oli pitänyt mennä lapsen kanssa leikkimään pihalle ennen lounasta. Oli lähtenyt kävellen ilman puhelinta lapsen kanssa työpaikalleen parin kilometrin päähän, ei ollut kertonut kenellekään ja lapsella ei siis esim. kärryjä mukana. Olivat sitten työpaikalta soitelleet, että voisko joku tulla hakemaan ja lapsen pappa oli tarjoutunut - ilman turvaistuinta totta kai. Pistää vieläkin vihaksi kun ajattelen. (Siippa oli siis hakenut mummon ja lapsen meidän autolla.)

      Poista
    2. No voi jumalauta, kyllä raivostuttaisi minuakin! Omista vanhemmistani olen myös huomannut, että eivät ihan tajua mitä se hössötys turvaistuimesta tai esim. lusikan uittamisesta omassa suussa tai kymmenestä muustakaan jutusta on. En kovin mielelläni jätäkään heille hoitoon.

      Vointi hyvä, kiitos kysymästä!

      Pauliina

      Poista
  2. Meillä tosiaan esikoinen palas 5kk tauon jälkeen rinnalle kun vauva syntyi, viihtyi siinä liki vuoden. Kuopuksen kohdalla itsenäinen vierottuminen näyttää todella epätodennäköseltä, huomasit varmaan kuinka usein kävi rinnalla. Tosin mullei oo kiire lopettaa vieläkään... Eli kyllä teilläkin saattaa jatkua taaperon imetys mikäli lasta vaan kiinnostaa ja ite jaksat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllähän se kuopus näytti rinnalla viihtyvän. :) Mä luulen, että meidän esikoinen palaa myös. Se edelleen ajoittain imeskelee tyhjää, ja mä olenkin nyt alkanut sille selittää, että nyt sitä maitoa ei tule, mutta vähän ajan kuluttua tulee taas...

      Poista