tiistai 29. huhtikuuta 2014

Byääh vol. miljoona

Olin jo kääntänyt vihaenergiani jonkun sortin välinpitämättömyydeksi ja huolettomuudeksi. No, sitten peruuntui psykologiaika eilen (kannatti herätä tuntia tavallista aiemmin). Tänään lapsi on kunnostautunut riehumisessa, sotkemisessa ja uhmailussa niin että ei tekisi mieli katsella koko lasta enää silmissään. Huomasin myös, että silmälasit ovat laulelemassa joutsenlauluaan, muoviosat lohkeilevat ja toisessa linssissäkin on joku alkava halkeama - raskaanahan tunnetusti suositellaan näöntarkastusta ja lisäksi mulla on toki rahaa ökyhintaisiin uusiin silmälaseihin (ei, en saa lasejani mistään netin halppispuljusta halppishintaan, koska linssit vaativat erikoishiontaa).

Mieliala laski taas sen verran ratkaisevasti, että alkoi vituttaa ihan kaikki. Alkoi vituttaa, että olen tällainen kömpelö muumi, jolle ei mahdu mitkään vaatteet päälle - tilanne ei ole parantumassa muutamaan kuukauteen. Vituttaa, että olen täysin arvoton ja hyödytön paska, jolla ei ole mitään omaa. Vituttaa, ettei ole tuloja ja koko kuukauden "tulot" menevät pakollisiin laskuihin saman tien tilille tultuaan. Vituttaa, että joka kerta ruokaa tai pikkuhousunsuojia ostaessakin mietin, että syön ja eritän jonkun toisen piikkiin. Vituttaa, että ainoa elämäntehtävä on palvella toisia. Vituttaa tämä ainainen yhden roolin elämä. Vituttaa, että siippa varasi itselleen pienen reissun ensi vuoden alkuun (enkä itse pääse mihinkään varmaan enää koskaan - silti suon sen reissun siipalle, joka on lapsen tultua luopunut melkein kaikista harrastuksistaan eikä myöskään usein liiku kotoa ilman meitä muita). Vituttaa, ettei ikinä tapahdu mitään kivaa. Ja vituttaa sekin, että mietin seuraavaksi postaavani vauvakuumeesta, joka on välillä luokkaa mieletön, mutta se vaihtui nyt tähän ainaiseen vitutusnirinään.

Itkun laukaisi tällä kertaa elukoiden tavanomainen ruoankerjäys iltapala-aikaan. Aina joku nurkumassa jotain.

Ja koska tapanani on hypähdellä kanankasvatuksesta kukkaruukkuun, kerronpa vielä, että törmäsin käsitteeseen erityisherkkyys. Suhtaudun pienellä varauksella kaikkiin määritelmiin, jotka tuntuvat syystä tai toisesta olevan pinnalla, mutta tämä kolahti lujaa.

7 kommenttia:

  1. Oivoi. Hyvä silti kuulla, että välillä on positiivisiakin tuntemuksia - vaikka vauvakuume osaa kyllä olla aika raastavaakin... Tulis nyt vaikka lottovoitto, ylimääräinen raha korjaa suht paljon kaikkea kurjaa.

    Btw. Meillä miehen lasit osuivat taaperon käsittelyyn. Kotivakuutushan korvaa kaikki lasten tekemät tuhot... Eli loppu hyvin.

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin muuten heti tekeen tuon erityisherkkyys-testin. Ite sijoituin (kuten etukäteen veikkasinkin) "ehkä"-ryhmään, mutta tyttären kohdalla kaikki oli "kyllä"ä. Kiitos tästä, itselle oli ihan uusi juttu ja koska meillä pähkitään neuvolassa kokoajan, että onko toi tyttö aspergeri, niin nyt aukesi todennäköisempi vaihtoehto...

      Poista
    2. No vauvakuume on kieltämättä raastavaakin, kun tahtoisi vaan päästä palluttamaan jo sitä pientä! :)

      Mähän sain tuohon testiin ruksit melkein kaikkiin kohtiin (tein sen vasta eilen). Jotenkin koin aikamoisen valaistumisen. Olen teinistä lähtien miettinyt välillä missä mättää, mutta en ole ehkä koskaan lukenut kuvausta, joka sopisi näin täydellisesti muhun. Muhun taitaa päteä vielä tuo High Sensation Seeker -määritelmäkin, mikä tuo tiettyä lisämaustetta asiaan. Täytyy ehdottomasti perehtyä aiheeseen lisää. Hyvä, jos vinkistä oli apua!

      Poista
  2. Mää oon nykyään niin saamaton kommentoimaan. Tulin vain kertomaan, että aina luen ja sisäisesti kommentoin( jos aina joskus saisi jtn uloskin) ja tsemppaan. En jaksaisi lätistä turhia, mutta ulosantini on tällä hetkellä kuvottavan aneemista.

    Mutta. Saa vituttaa. Anna vituttaa. Itse olin tänään painella pihalle tuon pikkupotilaan oikkujen ansiosta karjumaan.

    Kävin itsekkin tänään psykiatrin vastaanotolla. Vastassa oli veltto kädepuristus, eri lääkitysten esittelyä vihkosta, muutama lause ja tuijotus ja reseptin kirjoitus ja loppukaneettina ettei halua tätä mun tautia (hulluutta vai flunssaa, en kysynyt). Ei mitään puhetta jatkosta, mun olotilasta. Ainoa mitä tämä kurppa sen vartin aikana kysyi multa suoraan oli että jos tulen raskaaksi niin kuka hoitaa sitten vauvaa (jos mulla flippaa päässä.). Tän päivän perusteella minkä tuo kipeä uhmis pisti pystyyn niin en ehkä edes uskalla lisääntyä enempää. (mut silti, vauvakuume <3)

    Hengessä ollaan mukana vaikkei musta aina kuulukkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon saamaton kommentoimaan ja olen seurannutkin blogeja nyt aika huonosti.

      Voihan vitalis, toivottavasti saat nyt jotain kunnon apua niihin oloihin eikä pelkästään vaan jotain lääkkeitä ja velttoja kädenpuristuksia! En voi ymmärtää, miksi avun saaminen on joskus niin vaikeaa. Kun välillä jo se avun pyytäminen on niin suuri askel, että sitä toivoisi, että sitä apua myös saisi ilman että siitä pitää taistella ihan järjettömästi.

      Mutta hengessä olen minäkin mukana! Toivottavasti kaikki järjestyy parhain päin.

      Poista
  3. Ääh apua, eksyin tähän blogiin googlattuani Äitikortin (yritän paraikaa kirjoittaa omaa postausta) ja nyt meni keskittyminen. Aloin vain lukea ja lukea näitä tekstejäsi... Ei ajoissa nukkumaan tänäänkään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taidan tehdä vastavierailun (meinasin itse asiassa jo koukuttua), mutta tänä iltana pitää varmaan keskittyä suihkuun ja neuvolan lomakkeen täyttämiseen. (Mitähän hittoa mä olen siitä Äitikortistakin horissut?!)

      Poista