tiistai 10. maaliskuuta 2015

Elämällään tekis

Havahduin ajatukseen, että kohta pitäisi kai alkaa mietiskellä mitä elämällään tekisi. Muutama hassu kuukausi eikä meillä olekaan enää vauvaa. Pelottava ajatus, todella pelottava. Ehkä pelottavin koskaan.

Tulevaisuuspohdinnat saivat oikeastaan alkunsa ajatuksesta, että miksipä en tekaisisi vielä kolmatta lasta ja jäisi vaan kotiin. Puskee nimittäin taas vauvakuumetta. Haluaisin olla synnärillä ja saada sellaisen alastoman rääpäleen syliini ja tunkea sille tissiä huuleen. Melkein jo toivon, että olisin säästynyt koko vauvakuumeelta, koska se ei todellakaan kysele järjen perään. En tiedä mitä tapahtuisi, jos joutuisin heti uudelleen valvomaan kolmannen vauvan kanssa, varmaan lähtisi ne viimeisetkin järjen rippeet (paljonhan ei enää jäljellä ole, se on tiedossa). Kolme perättäistä uhmaikää ei kuulosta myöskään yhtään hyvältä. Täytyy kuitenkin sanoa, että ensimmäistä kertaa ymmärrän naisia, jotka ns. jumittavat kotona ja puskevat vauvaa toisensa jälkeen - onhan tämäkin tietyllä tapaa turvallista. Ei tarvitse kohdata suurta pelottavaa maailmaa, joka tuolla kuplan ulkopuolella on. (Ymmärrän kyllä, että ihmiset haluavat suuren perheen, ja se on ihan ok. Siis ihan ilman mitään maailmanpelkojakin.)
 

Mutta. Niin. Mitä jos ei vauvaa? Mitä helvettiä muka jos ei vauvaa? Mulle on yläasteelta lähtien ollut selvää, mitä haluan työkseni tehdä. Se on ollut selvää siltäkin kantilta, että vaihtoehtoja ei ole ollut. Eikä niitä muuten pahemmin ole vieläkään. Yksi voisi olla, mutta en usko, että sovellun alalle, koska olen liian herkkis, jäisin luultavasti murehtimaan ja ottaisin asiat liian raskaasti. Myös ne ilot. Omalle alalle en enää pääse takaisin ilman jotain kertausharjoituksia, mutta niitä ei vaan tällä hetkellä näytä olevan tarjolla. En myöskään todellakaan edes lähtisi yrittämään työhönpääsytestejä tässä kunnossa, koska joudun välillä miettimään tosissani omien lastenkin nimiä. Järki ei leikkaa. Tässä kunnossa selviytyisin ehkä töistä, joita olisin tehnyt rutiininomaisesti vuosia, mutta nyt jos heitettäisiin eteen jokin uudempi aihe ja pitäisi soveltaa syövereissä uinuvia vanhoja tietoja, niin eipä onnistuisi. Millään.

Olen ehkä enemmän hukassa kuin vaikkapa ylioppilaskirjoitusten tai valmistumisen jälkeen. Ei mitään tietoa tulevasta. Itsetunto murentunut ajat sitten. Mä olen vaan äiti, muusta en tiedä enkä kyllä niistä äitihommistakaan läheskään aina.

Vetää synkäksi ja toivottomaksi. Ei ole oikeastaan mitään muuta syytä jatkaa kuin lapset ja nekin ottavat koko ajan askeleita pois äidistä. Mä en ole mitään ilman lapsia.

Koska muuhun en pysty, harrastan nykyään paskan katselua nätissä paketissa ja kantovälineiden ihailua ja keräilyä. Niin on nättejä kuoseja ja värejä - elämäkin pelastuu ainakin 10 minuutiksi, kun kotiin kannetaan uusi paketti.

3 kommenttia:

 1. I feel you woman! Siis niin samat sävelet taas täällä, tosin pojulle tuli eilen vuosia kaks täyteen ja näinollen näen sun eksistentiaalikriisin olevan vuoden liian ajoissa :D

  Voisin lähteä kouluun tai voisin hakea paskaduuneihin, voisin olla vielä vuoden kotona lasten kanssa, mutta viimeistään sitten on tehtävä peliliike. Paitsi jos... Vauva numero 3! Ihana vauva! Söpö ja ryppyinen <3 Mä oon niin jäätävän vauvakuumeen kourissa. Saisin vielä yhden ihanan ja samalla mahdollistuisi kotonaolo vielä pidempään, kun tuo esikko on niin herkkis, etten tahtois sitä vieläkään päiväkotiin... Mies ei vaan tahdo enää lisääntyä. Vaikka on kyllä ilmaissut, että jommankummanhan tässä on pakko taipua ja se voisi olla hän. Että niinku pitkin hampain.

  Argh! Jatkan vaan kaiken tämän pohtimista ja ahdistuessani ignooraan kaiken ja keskityn kotiäiteilyyn... Jos tää elämä ratkaisisi itse itsensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, on tullut vissiin hässäkkää kun en ole muistanut (!) vastata tähän. Pahoitteluni. Oletko tehnyt peliliikkeitä tai ratkaisuja? Mulla käy joka päivä mielessä että jotain kai tarvitsis päättää, mutta en pääse ikinä puusta pitkään, koska ei tule niin pitkää hetkeä että asiaa pystyis oikeasti pähkimään. Ei vaan pysty.

   Poista
  2. Eipä mitiä. :)

   Ja en todella ole. Välillä uskon jo pari päivää, että panen paperit eteenpäin jonnekin amiskan aikuislinjalle, mitä vaan, ettei tarviis olla kotona ja olla "tekemättä mitään", mut sit ei... Odotan edelleen ratkaisun löytävän tiensä mun luo, tosin vauva nro 3 on pois pöydältä just nyt. Ei ihan vielä silti täysin done and dusted.

   Poista