perjantai 8. helmikuuta 2013

Karhunpoika

Olisi saanut tauti tulla vasta sitten, kun poika on siinä iässä, että sille voi antaa jaffaa ja jätskiä lohdukkeeksi ja pistää piirretyt pyörimään. Jokseenkin kurja seurata tuollaisen pienen mönkiäisen sairastamista. Kävimme illalla päivystyksessä (ei yhtään jonoa, samantien ineen!), mutta ainakaan vielä ei viemisiksi saatu muuta kuin buranaresepti. Parasetamolin ja ibuprofeiinin yhdistelmällä kuumeen näyttää saavan laskuun, mutta limaisuus tuntuu lisääntyvän. Täytynee harkita jotain höyryhengittämistä (ei ehkä kuitenkaan samaan tyyliin kuin itselle pienenä eli lärvi vaan tulikuuman veden äärelle ja pyyhe pään päälle).

Eilinen oli itkuineen aika järkyttävä, mutta onneksi viime yö meni nyt paremmin ja itkut ovat helpottaneet. (Lääkitseminen ja limanpoistoyritykset kirvoittavat kyllä raivoitkut.) Surullista vaan, kun pieni ei oikein jaksa muuta kuin möllöttää. Nukahti vaunuihinkin (sisällä) tuosta noin vaan. Ruoka ei maistu, ei oikein ota edes sormiruokaa hyppysiin, mutta rintamaito onneksi uppoaa melko hyvinkin.

2 kommenttia:

  1. Voi pientä! :( Mut hei, taas mulla on kikkakolmonen, tällä kertaa pienen räkänenun olon helpottamiseksi: osta (tai ota kaapista) Vicks VapoRubia, ota sitä purkista lusikalla ja levitä nenäliinalle. Taittele nenäliina kiinni, niin ettei tahmeaa vaporubia pääse ulos ja sujauta nenäliina petivaatteiden alle sänkyyn tai vauvan vaatteen sisään selän tai rinnan puolelle.

    Meillä tyttö ei juurikaan osaa nukkua ilman tuttia ja tukkonenäisenä tutin syönti ei ole kovin kivaa. Kuitenkaan tuota VapoRubia ei saa laittaa alle 2 v.n iholle, joten bongasin netistä tällaisen kikan aikoinaan. Ja lapsi hengittää huomattavasti helpommin ku ennen ja räkä liikkuu helpommin, kun nenuliinan sisästä nousevat huurut avaa röörejä. Meillä pahan flunssan aikaan typy piti tuota nenäliinaa kokoajan mukana. Päivisin vaatteen alla ja yöllä lakanan alla - siis ihan vaan siks piilossa, ettei päätä esim. syödä sitä. Samalla itse saa henkistä helpotusta, kun on voinut tehdä jotain konkreettista vauvan voinnin eteen ;) Pikaista paranemista!

    - Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos, kikkakolmonen meni heti testiin. Haettiin muuten myös nenäfriida, niistäjällä voi heittää vesilintua.

      Poista